ĒdiensĀtrās vakariņas: Receptes lētai un kārtīgai ēdienreizei

Ātrās vakariņas: Receptes lētai un kārtīgai ēdienreizei

Ātrās vakariņas – ātri, veselīgi un ekonomiski izdevīgi. Apskatīsim 3 viegli pagatavojamas receptes

Mūsdienās, kad ikdienas steiga piespiež mūs aizvien biežāk domāt par ātrumu un efektivitāti, vakariņu gatavošana bieži vien kļūst par lielu izaicinājumu. Ātrās vakariņas receptes ir risinājums! Šajā rakstā apskatīsim trīs receptes, kā pagatavot ātras, vienkāršas un vienlaikus garšīgas vakariņas, kas nepieprasīs daudz laika un līdzekļu.

Vista ar rīsiem un pikantiem pipariem vienā pannā

Cepta vistas fileja ar rīsiem un pikantiem pipariem vienā pannā

Vienas pannas ēdieni ir izcilas vakariņas, jo tie prasa minimālu trauku skaitu un tiek gatavoti vienā pannā. Šis ēdiens ir piemērots tiem, kas vēlas baudīt sātīgas un krēmīgas vakariņas.

Nepieciešanās sastāvdaļas:

Vistas filejas, oregano, ķiploku pulveris, sāls, melnie pipari, eļļa; sīpols, ķiploki, sviests, rīsi, dārzeņu vai vistas buljons, saldais krējums, sarkanais pipars, mozzarella siers, pikantie pipari.

Pagatavošana:

  1. Sagatavošana: Vistai vispirms pievieno garšvielas: oregano, ķiploku pulveri, sāli un melnos piparus. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas fileju no abām pusēm līdz zeltaini brūnām, aptuveni 6 minūtes katru pusi. Pēc tam vistas gabalus noņem un novieto uz šķīvja.
  2. Rīsu pagatavošana: Pannā pievieno sīpolus un ķiplokus, karsē, līdz kamēr sīpols kļūst mīksts. Pievieno sviestu un, kad tas izkusis, pieber rīsus. Pēc tam pannā ielej pikanto piparu marinādi un turpini karsēt, līdz lielākā daļa šķidruma iztvaiko. Pievieno buljonu un krējumu, pēc tam atgriež vistas gabalus pannā.
  3. Gatavošanas noslēgums: Panna tiek segta ar vāku, un ēdiens tiek uz zemas uguns vārīts, līdz rīsi kļūst mīksti. Pirms pasniegšanas ēdienam ppievieno mozzarellas sieru un piparus, līdz siers ir pilnībā izkusis.

Veģitārais variants: Tofu, dārzeņu sacepums

Tofu un dārzeņu sacepums pannā

Tofu cepetis ir lieliska ideja ātrām veģitārām vakariņam. Galvenā sastāvdaļa šajā receptē ir tofu, kas pirms gatavošanas tiek vārīts sālsūdenī, lai padarītu to stingrāku.

Nepieciešanās sastāvdaļas:

Tofu, sojas mērce, sezama eļļa, melnie pipari, kukurūzas ciete; ķiploki, ingvers, zaļie pupiņu kāti, burkāni, brokoļi, sarkanais pipars, baltie sīpoli, ūdens.

Pagatavošana:

  1. Tofu sagatavošana: Tofu vāra sālsūdenī dažas minūtes, pēc tam to pacel, ļauj notecēt ūdenim un izspied lieko šķidrumu. Kad tofu ir pietiekami sauss, to sagriež gabaliņos un marinē ar sojas mērci, sezama eļļu un melnajiem pipariem.
  2. Cepšana: Sagatavoto tofu liek uz sakarsētas pannas un cep no visām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad tofu noņem no pannas.
  3. Dārzeņu pievienošana: Pannā pievieno vēl eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, burkānus, brokoļus un citus dārzeņus līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam atgriež tofu pannā un pievieno atlikušo marinādi, kuru pirms tam sajauc ar ūdeni un cukuru.
  4. Pasniegšana: Gatavo ēdienu pasniedz karstu, pārkaisītu ar svaigiem zaļumiem vai sezama sēklām.

Grieķu laša fileja

Grieķu laša fileja ar dārzeņiem, olīvēm uz balta šķīvja

Laša fileja ar grieķu garšvielām un dārzeņiem kā piedevu ir izcila izvēle veselīgām un garšīgām vakariņām. Šis ēdiens ir viegli un ātri pagatavojams, kā arī tas neizmaksā dārgi, it īpaši, ja mājās jau ir laša fileja.

Nepieciešanās sastāvdaļas:

Laša filejas, citrons, sarkanais sīpols, olīveļļa, ķiploki, oregano, sarkanā piparu pārslas, sāls, melnie pipari; feta siers, tomāti, olīvas, gurķi, dilles.

Pagatavošana:

  1. Laša sagatavošana: Laša filejas novieto cepamtraukā, pievieno sīpolu un citrona šķēles. Zivis cep līdz tās kļūst gatavas. Ja nezini kā pārbaudīt vai zivs ir pattiešām gatava, mēs iesakam viegli iedurt lašā filejā ar dakšiņu- ja tajā ir viegli iedurt tad tā ir gatava.
  2. Piedevas gatavošana: Kamēr laša filejas cepas, sagatavo piedevas – sajauc kopā feta sieru, tomātus, gurķus, olīvas un dilles.
  3. Pasniegšana: Gatavo laša fileju pasniedz ar sagatavotajām piedevām, pārklājot zivs fileju ar garšīgo feta siera maisījumu.

Ātrās vakariņas

Ātras vakariņas ir lielisks veids, kā ietaupīt laiku, vienlaicīgi nodrošinot veselīgu un garšīgu maltīti. Šīs receptes ir piemērotas aizņemtiem cilvēkiem, ģimenēm ar bērniem, studentiem un ikvienam, kurš vēlas vienkāršot savu vakara rutīnu. par vairāk veselīgām receptēm vari uzzināt: delish.

Aktieris JeremyAllen gatavo ēst virtuvē pie galda

Šie recepšu ēdieni ir ātri pagatavojami un veselīgi, tie arī atver iespējas kreativitātei un eksperimentēt ar dažādiem garšvielu un produktu kombinācijām. Šāda veida ēdieni dod iespēju kontrolēt sastāvdaļas un kaloriju daudzumu, tā parūpējoties par veselīgu dzīvesveidu. Salīdzinot ar ātrās ēdināšanas restorānu ēdieniem, kas bieži satur lielu tauku, cukuru un sāls daudzumu, receptēs izmantotie produkti bieži ir svaigi un veselīgi. Tādējādi, gatavojot mājās pēc receptes, ne tikai ietaupi laiku un naudu, bet arī rūpējies par savu veselību un labklājību ilgtermiņā.

Bildes ņemtas no: delish, leithsonline, figandoliveplatter, inkl, saltedmint, maxima.

Lasi vēl

Biežāk uzdotie jautājumi ⇢

Vairāk Tendences