Ēdiens3 aktuālas piparkūku receptes 2024. gadā

3 aktuālas piparkūku receptes 2024. gadā

Garšīgas piparkūku receptes

Ziemassvētki ir laiks, kad visvairāk novērtējam mājīgumu un siltumu – to sniedz tradīcijas un garšīgi ēdieni. Starp tiem neapšaubāmi ir arī piparkūkas. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar trīs aktuālām Ziemassvētku piparkūku receptēm: piparkūku kūka, piparkūku keksiņi un klasiskās mīkstās piparkūkas.

1. Piparkūku kūka

Piparkūku torte ar kremu uz balta šķīvja.

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 190 g brūnais cukurs
  • 2 olas
  • 150 ml skābā krējuma
  • 180 g miltu
  • 9 g malta kanēļa
  • 3 g maltu krustnagliņu
  • 3 g ingvera pulvera
  • 1 g smaržīgo piparu
  • 5 g dzeramās sodas

Pagatavošanas process

  1. Piparkūku kūka: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Sviestu un cukuru saputo līdz mīkstām putām. Pakāpeniski pievieno olas, pēc tam iekuļ skābo krējumu.
  2. Garšvielu maisījums: Atsevišķi bļodā samaisa miltus, kanēli, krustnagliņas, ingveru, smaržīgos piparus un dzeramo sodu.
  3. Mīklas gatavošana: Sauso sastāvdaļu maisījumu pakāpeniski iemaisa sviesta un olu maisījumā, līdz veidojas viendabīga mīkla.
  4. Kūkas cepšana: Mīklas maisījumu lej ietaukotā 23 cm diametra kūkas formā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes. Atdzesē.

2. Piparkūku mafini ar kanēļa krēmu

Piparkūku mafini uz koka galda.

Sastāvdaļas

Mafiniem (apmēram 12 gabaliem)

  • 270 g kviešu milti
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. cepamā soda
  • 1 paciņa Santa Maria piparkūku garšviela
  • 1 tējk. sāls
  • 200 g sviests
  • 120 ml piens
  • 170 g brūnais cukurs
  • 2 olas

Krēmam

  • 120 g sviests
  • 50 g pūdercukurs
  • 2 tējk. Santa Maria malts kanēlis
  • 100 g krējums
  • 100 g maskarpone siers
  • 200 g krēmsiers
  • 1 ml sāls

Pagatavošana

  1. Mafini: Ar mikseri saputo sviestu un cukuru līdz gaisīgai masai. Pakāpeniski pievieno istabas temperatūrā turētas olas. Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli un piparkūku garšvielas. Pievieno sviesta un olu masai pusi no miltu maisījuma un pusi piena, pēc tam samaisa. Atkārto to – ar atlikušajām sastāvdaļām. Maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa.
  2. Cepšana: Ieliec mīklu mafinu formiņās un cep 180°C temperatūrā 30-35 minūtes. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti. Ļauj mafiniem atdzist.
  3. Krēma pagatavošana: Saputo istabas temperatūrā turētu sviestu ar kanēli, pūdercukuru un nedaudz sāls līdz gaisīgām putām. Pievieno maskarpone un krēmsieru, saputo vēlreiz. Atsevišķi saputo aukstu krējumu un uzmanīgi iemaisi to sviesta masā.

3. Klasiskās mīkstās piparkūkas

Klasiskās piparkūkas receptes, piparkūku vīriņi.

Sastāvdaļas

  • 480 g kviešu miltu
  • 200 g šķidra medus
  • 140 g cukura
  • 140 g pusmīksta sviesta
  • 1 vesela ola + 2 olu dzeltenumi
  • 8 g sodas
  • 1-2 tējk. piparkūku garšvielu maisījuma

Pagatavošana

  1. Cukura un medus maisījums: Nelielā katliņā ieber cukuru, pievieno medu un maisot sildi, līdz cukurs izkūst. Atstāj atdzist līdz remdenam.
  2. Miltu maisījums: Bļodā samaisi miltus ar sodu un garšvielām.
  3. Mīklas gatavošana: Pievieno olas, olu dzeltenumus un gabaliņos sagrieztu sviestu miltu maisījumam. Beigās pievieno cukura un medus maisījumu. Samīci līdz gludai mīklai.
  4. Atstāšana ledusskapī: Ietin mīklu pārtikas plēvē un uzglabā ledusskapī diennakti.
  5. Izveltnēšana un izgriešana: Izveltnē mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas līdz plānai slānim. Ar veidnītēm izveido figūras.
  6. Cepšana: Liec figūras uz cepampapīra klātas plāts. Cep 180°C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Ja vēlaties Ziemassvētkos iepriecināt tuviniekus ar kaut ko īpašu un garšīgu – izmantojiet šīs piparkūku receptes.

Bildes ņemtas no: butternutbakeryblog, oursaltykitchen, blessthismessplease un sallysbakingaddiction.

Lasi vēl

Biežāk uzdotie jautājumi ⇢

Vairāk Tendences