ĒdiensIdeālā karstvīna recepte šai ziemai

Ideālā karstvīna recepte šai ziemai

Karstvīns, ir alkoholisks dzēriens, kas parasti tiek pagatavots no sarkanvīna, pievienojot dažādas garšvielas, un reizēm arī rozīnes, un tiek pasniegts karsts vai silts. Tas ir tradicionāls dzēriens ziemā, īpaši Ziemassvētku laikā, un to bieži piedāvā Eiropas Ziemassvētku tirgos, galvenokārt Vācijā, Austrijā, Šveicē, Ziemeļvalstīs un austrumu Francijā.


Karstvīna recepte

karstvīna recepte, karstvīns katlā ar apelsīnu šķ''elēm un kanāli, ogām.

Dzērienam var izvēlēties augļu vīnu, kvalitatīvu budžeta klases vīnu vai pat sidru baltajam karstvīnam. Garšvielas ir svarīgas karstvīna sastāvdaļas: pipari, krustnagliņas, kanēlis, kardamons, anīsa zvaigznīte ir klasiska izvēle, taču var eksperimentēt arī ar citām garšvielām.

Sastāvdaļas: 2 lieli apelsīni, 1 litrs sarkanvīna, brūnais cukurs, 2 kanēļa standziņas, krustnagliņas

Karstvīna pagatavošana mājās ir pa visam viekārši izdarāma, tam ir vajadzīgi 3 soļi tikai:

Pirmais solis

Izmantojot nazi, noņem viena apelsīna mizu, pēc tam izspied apelsīnu sulu. Otru apelsīnu sagriez šķēlēs un atstāj dekorēšanai.

Otrais solis

Neuzsildītā katliņā apvieno apelsīna mizu, sulu un pārējās sastāvdaļas. Maisi uz viduvējas uguns līdz cukurs izšķīst, aptuveni 2 minūtes. Palielini uguni, ļauj maisījumam uzvārīties, tad nekavējoties samazini uguni līdz zemai. Lēni vāri, līdz garšvielas saplūst kopā ar vīnu, aptuveni 30 minūtes. Tad maisījumu nokāš, izmetot lieko.

Trešais solis

Lej krūzēs vai krūzītēs. Katru dekorē ar sagrieztu apelsīna šķēli.


Biežāk pieļautās kļūdas gatavojot karstvīnu

Viena no kļūdām karstvīna gatavošanā ir pārspīlēšana ar garšvielām. Svarīgi, ir nepārvārīt dzērienu – ideālā temperatūra ir 70-80 grādi. Pārāk augstā temperatūrā zūd alkohols un garša kļūst rūgtena un pliekana.


Ieguvumi no karstvīna

Interesanti, ka sarkanvīnā ir augsta polifenolu koncentrācija, kas var palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs un var palēnināt 2. tipa diabēta attīstību. Sarkanvīns arī uzlabo imunitāti un var palīdzēt atbrīvoties no saaukstēšanās. Tomēr šīs priekšrocības attiecas tikai uz siltu karstvīnu.

Karstvīns stikla krūzē ar krustnagliņām un kanēli.

Karstvīns ir ne tikai dzēriens, bet arī svarīga daļa no ziemas un Ziemassvētku tradīcijām. Tas dod siltumu aukstajos ziemas laikos.

Bildes ņemtas no: realsimple, delish un secretbottle.

Lasi vēl

Biežāk uzdotie jautājumi ⇢

Vairāk Tendences