ĒdiensGrilla Ēdieni, Ko Gatavot 2024. Gada Vasarā

Grilla Ēdieni, Ko Gatavot 2024. Gada Vasarā

Uzzini kādi grilla ēdieni tev ir jauztaisa un jānogaršo šovasar: Grila burgri, grillēta kukurūza un cepta zivs

Grilēšana ir ne tikai sena cepšanas tradīcija, bet arī viens no veselīgākajiem ēdiena gatavošanas veidiem. Tā neprasa eļļas pievienošanu, kas palielinātu tauku un kaloriju daudzumu, un nav nepieciešama smaga panēšana vai cepšana, kas varētu ēdienu gatavošanu padarīt sarežģītāku. Apskatīsim 3 dažādus ēdienus, ko var taisīt uz grila 2024. gada vasarā.

Grila burgers

Klasisks grila burgers uz balta šķīvja pagalmā uz galda.
Foto atsauce: freshoffthegrid.com

Sastāvdaļas

Būs vajadzīgas burgera maizītes, liellopa gaļas kotletes, siers, tomāti, salātlapas, sīpols, marinēti gurķi un mērce pēc izvēles.

Pagatavošana

Izņem no iepakojuma burgeram paredzētās kotletes. Gaļu liek cepties bez sāls un pipariem. Pārgriež maizītes uz pusēm un arī uzsilda. Gaļu cep no abām pusēm, pieskatot. Kad maizītes gatavas, noņem no grila. Sagriež gurķus. Uzsmērē izvēlēto mērci uz apakšējās maizītes, virsū kārto gurķu šķēles. Kad kotlete jau gatava, uz tās liek siera šķēles un ļauj izkust. Kotleti ar sieru liek virsū uz gurķiem. Sagriež tomātus un sīpolus. Abus dārzeņus liek virs siera šķēlēm. Kā noslēdzošo liek salātlapu un augšējo maizīti. Viegli piespiežot, visu sastiprina kopā.

Grillēta kukurūza

Grillēta kukurūza uz grilla restītēm cepta.
Foto atsauce: onlinefooddeliveryfrontendbyparvejali.netlify.app

Kukurūza folijā

Vālītes notīra, apziež ar sviestu, apkaisa ar sāli un pipariem un katru atsevišķi ietin divās kārtās salocītā alumīnija folijā. Liek karstās oglēs un cep 12–15 minūtes. Foliju atver vaļā, uz katras vālītes uzliek vēl nedaudz sviesta un, ja vajag, vēl pieliek sāli un piparus.

Grillēta zivs saldā citrona marinādē

Grillēta zivs saldā citrona marinādēuz balta šķīvja.
Foto atsauce: thespruceeats.com

Sastāvdaļas

Dilles, estragons (ja vēlas), sāls – 1/4 tējkarote, brūnais cukurs – 1 ēdamkarote, citroni – 2 gab., vārāmā sāls, malti pipari (var būt gan melnie, gan baltie), karpa (vai cita zivs).

Pagatavošana

Iztīra zivi un ierīvē ar rupjo sāli. Sasmalcina dilles, estragonu un izspiež no citroniem sulu. Samaisa citrona sulu ar cukuru, rūpīgi samaisa un pievieno pārējās marinādei paredzētās sastāvdaļas. Pārklāj zivis ar marinādi un atstāj ievilkties uz 35-45 minūtēm. Liec zivis uz uzkarsēta grila. Cep no abām pusēm līdz zivs gatava. Nesatraucies, ka apdeg zvīņu puse – zvīņas gardo gaļu pasargā no apdegšanas.

Grilla ēdieni

Grilla ēdieni un grilla komplekts ārā.
Foto atsauce: seriouseats.com

Grillēšana ir lielisks veids, kā pavadīt laiku ārpus telpām un baudīt gardus un veselīgus ēdienus. Vasara ir ideāls laiks, lai izmēģinātu šīs receptes un iepriecinātu sevi un savus mīļotos ar garšīgām grilētām maltītēm. Eksperimentējiet ar dažādiem grilla ēdieniem!

Lasi vēl

Biežāk uzdotie jautājumi ⇢

Vairāk Tendences