ĒdiensAugi kulinārijā: Iekštelpu augu tendence

Augi kulinārijā: Iekštelpu augu tendence

Augi kulinārijā jau ilgi ir bijuši neatņemama sastāvdaļa, taču pēdējo gadu laikā ir novērojama jauna tendence: iekštelpu augu izmantošana kulinārijā. Šī pieeja apvieno vēlmi pēc svaigiem un organiskiem produktiem ar mūsdienu dzīvesstilu, kurā cilvēki vēlas audzēt paši savu pārtiku, pat ja viņiem nav pieejams tradicionāls dārzs.

Populāri iekštelpu augi kulinārijā

Baziliks: Šis aromātiskais augs ir populārs daudzās kultūrās un to viegli var audzēt podos pie loga.

Koriandrs: Lielisks pievienojums dažādiem ēdieniem, koriandrs piešķir ēdieniem izteiksmīgu garšu.

Piparmētras: Ideāli piemērots dzērieniem un desertiem, šis augs var piešķirt svaigumu jebkuram ēdienam.

Mikrozaļumi: Šie mazi, bet uztura vērtībā bagātie augi tiek izmantoti gan kā dekoratīvs, gan garšas elements.

Čili pipari: Nelielu čili piparu stādi var augt mājas apstākļos un piedāvāt asumu jūsu ēdieniem.

Kāpēc šī tendence ir kļuvusi populāra?

Svaigums

Augi, kas tiek audzēti mājās, piedāvā nevainojamu svaigumu, kuru grūti sasniegt ar veikalos pērkamiem produktiem.

Veselība

Iekštelpu audzēšana samazina pesticīdu un ķīmisko vielu lietošanu, nodrošinot veselīgāku pārtikas avotu. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem šīs tendences popularitātes augšanai!

Augi kulinārijā audzē ''Click and grow 25'' dārza sistēma.

”Click and grow” piedāvājums

Uzņēmums ”Click and grow” piedāvā inovatīvas iekštelpu dārza sistēmas, kas ļauj cilvēkiem audzēt augus mājās ar minimālu piepūli.

Click & Grow 25 pamatā ir hidroponiskā audzēšanas metode, kas nozīmē, ka augs aug ūdens un barības vielu šķīdumā, nevis tradicionālajā zemē. Uzņēmuma izstrādātās sistēmas izmanto speciālas gaismas, kas veicina augu augšanu, kā arī automātiski nodrošina augus ar nepieciešamajām barības vielām.

Augu izmantošana kulinārijā nav jauna ideja, taču šī tendence audzēt un izmantot iekštelpu augus ēdiena gatavošanā ir kļuvusi aizvien populārāka, ļaujot cilvēkiem būt kreatīviem un izmantot veselīgu pārtiku savā virtuvē. Šī pieeja piedāvā ne tikai garšas priekšrocības, bet arī psiholoģiskas un vides labumus.

Lasi vēl

Biežāk uzdotie jautājumi ⇢

Vairāk Tendences